Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Monday, September 05, 2011

Visium Asset Management: Hisse Tercihleri ve Performansı

Jacob Gottlieb tarafından Visium Asset Management 2005'te kuruldu. VAM, Balyasny Asset Management'tan ayrılarak kurulan ve ağırlıkla sağlık endüstrisine yoğunlaşan bir Hedge Fonu. Gottlieb doktorasını NYU'dan aldı ve Brown University'nin iktisat bölümünden mezun oldu. Bu yüzden Gottlieb, eşsiz bir şekilde sağlık endüstrisi odaklı VAM'ı yönetmek için seçildi.
Dr. Gottlieb ve 20 tecrübeli yatırımcıdan oluşan takımı, VAM'ın kuruluşundan beri sabit bir şekilde yüksek getiriler elde etmeyi başardı (yıllık ortalama %13 kâr). Hatta biz Insider Monkey olarak 2011'in ikinci çeyreğinin en iyi 25 Hedge Fonu arasına VAM'ı koymuştuk (tüm listeye buradan ulaşabilirsiniz). Fakat ikinci çeyreğin sonundan beri S&P'nin %10.7'lik kaybına karşı VAM %11.7 kaybetti.
VAM'ın hisselerinin listesine ulaşmak ve bu hisselerle ilgili detaylı rakamlara ve bilgiye erişmek için Insider Monkey'deki Visium Asset Management: Stock Picks and Performance başlığımıza uğrayabilirsiniz.