Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Monday, September 19, 2011

Maverick Capital Ağustosta %11 Kaybetti

Katya Wachtel and Svea Herbst-Bayliss tarafından yazılan bir makaleye göre Maverick Capital ağustosta %11 zarar etti. Makale başta Maverick Capital'ın kaldıraçlı fonlarından birinin %23'lük zararını açıklıyor. Eğer kaldıraçlı bir fona sahipseniz, kazancınız da kaybınız da normalden büyük boyutlarda oluyor. Eğer biri borç alıp, Maverick Capital'ın kaldıraçlı fonunun iki katı kadar yatırım yapmış olsaydı, %46 zararda olacaktı. Bu yüzden biz Maverick Capital'ın flagship fonuna odaklanıyoruz.
Maverick Capital'ın %11'lik zararının ana suçlusu, Çinli şirket Youku. Maverick Capital'ın 13F portföyünde haziran sonunda 10.4 milyar dolar vardı. Maverick Capital'ın performansını değerlendirirken Lee Ainslie'nin pozisyonlarını değiştirmediğini var sayacağız. SPY'nin ağustos ayındaki %5.4'lük kaybına karşılık, Ainslie'nin 13F portföyü %8.4 zararda. Bu şu anlama geliyor; haziranın sonundan beri kendi durumunu daha da kötüleştirecek seçimler yaptı.
Maverick Capital'ın portföyündeki en çok kaybettiren hisselere ve detaylı bilgiye ulaşmak için Insider Monkey'deki Maverick Capital Lost 11% in August yazımıza uğrayabilirsiniz.