Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Wednesday, September 07, 2011

Jeff Vinik ve Vinik Asset Management'ın Üst Hisse Seçimleri

Jeff Vinik Vinik Asset Management'ı Fidelity Magellan Fonu'nu 4 yıl yönettikten sonra 1996'da kurdu. Fidelity'deyken Vinik, yıllık ortalama %17 kâr elde etti. Vinik Asset Management'taki ilk 4 yılında, etkileyici bir şekilde 3 kattan fazla getiri elde etti. 2000 yılında ise Vinik, tüm müşterilerinin parasını geri iade etti ve Vinik Asset Management'ın kapılarını kapatarak fonu kendi kişisel servetini yönetmek için kullanacağını açıkladı.
O zamandan beri Jeff Vinik, Tampa Bay Lightning (NHL), Tampa Bay Storm (AFL), the Boston Red Sox (MLB) ve Liverpool Football Club (Premier League) hisselerinden aldı ve ayrıca kişisel fonu 8.9 milyar dolara büyüdü. Bloomberg'e göre fon tıpkı ünlü yatırımcı George Soros'un yaptığı gibi %100 Vinik'in parasından oluşmamakta; Vinik'in arkadaşlarının ve ailesinin de fonda payı bulunmakta.
Jeff Vinik her zaman S&P 500'ün üstünde getiriler elde etmeyi başardı. Son zamanlarda ise S&P 500'ün kıl payı üstünde: Örneğin son pozisyonu Hazirandan beri %9.8 zarar ederken, SPY ise %10.7 zarar etti.
Jeff Vinik'in hisse tercihlerini görmek ve bu hisselerle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için Insider Monkey'deki yazımıza Jeff Vinik and Vinik Asset Management’s Top Stock Picks uğrayabilirsiniz.