Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Monday, September 19, 2011

Jim Chanos Bu Hisse Pozisyonlarını Küçültüyor

Kynikos'un kurucusu Jim Chanos, CNBC'nin Delivering Alpha programında pozisyonlarını küçülttüğü hisselerden bahsetti. Jim Chanos EADS şirketinin bir takım finansal problemlerden dolayı kesinlikle ayı piyasasında olduğunu düşünüyor. Bundan da öte, Jim Chanos Euro'nun USD'ye karşı değer kaybedeceğini ve bunun da EADS'ı vuracağını düşünüyor.
Jim Chanos ayrıca First Solar (FSLR) gibi yeşil enerji şirketlerindeki pozisyonlarını da küçültüyor. Kendisi rüzgar ve güneş enerjisi şirketlerinde küçüldüğünü söyledi. Jim Chanos bunlara ek olarak Çin mülkleri hisselerindeki pozisyonlarını da küçültüyor. İlginç bir şekilde Chanos Amerikan bankalarının boğa piyasasında olduğunu düşünmese de Bank of America gibi büyük Amerikan banklarındaki pozisyonlarını küçültmüyor.
Detaylı bilgiye ve Jim Chanos'un bulunduğu CNBC videosuna ulaşmak için Insider Monkey'deki Jim Chanos is Shorting These Stocks Right Now başlığımıza uğrayabilirsiniz.