Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Wednesday, September 14, 2011

David Tepper %40 Nakit Tutuyor

Son piyasa karışıklığı birçok yatırımcının yolunu kaybetmesine neden oldu. Bazı deneyimli yatırımcılar, defansif yatırım stratejileri izliyor. Appaloosa Management'ın kurucus David Tepper da korumacı oynayanlardan.
2009'un başında Tepper %30 likit durumda idi; fakat aynı yılın şubat ve mart aylarında o zamanlar düşmekte olan ve çoğu yatırımcı tarafından kaçınılan BofA, Citi gibi birçok banka hissesine yatırım yapma konusunda ısrarcı davrandı. 2009'da Tepper'ın fonu %120 kâr etti.
Bu yılın başında Tepper'ın portföyünün büyük kısmı Bank of Amerika, Citi, Wells Fargo hisselerinden oluşmaktaydı; fakat Tepper bu hisselerin çoğunu satarak böyle bir karışık zamanda sadece %1-2 civarında zarar etti.
'Institutional Investor'a göre Tepper şu an %30-40 arasında nakit durumda. Bu paranın bir kısmını son haftalarda değeri yükselen Amerika tahviline yatırdı. Tepper genelde %25 likit kalsa da şu sıralar yatırım yapma konusunda pek de istekli değil. Avrupa'daki banka krizi durumu düzelene kadar da dikkatli davranacağı düşünülüyor.
Detaylı bilgi için Insider Monkey'deki David Tepper Now Holds 40% Cash makalemizi inceleyebilirsiniz.