Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Wednesday, September 14, 2011

Dan Loeb ve Daid Einhorn'un Ortak Noktası Ne?

Daniel Loeb Amerikalı Hedge Fonu yöneticisi ve Third Point LLC'nin kurucusu. Firmayı kurmadan önce Loeb, Columbia University'den mezun oldu ve Citicorp'ta çalıştı. Loeb son zamanlarda daha kalıcı kapital elde etmek amacıyla kendi Hedge Fonu'na yatırım yapabilecek bir reasüre şirketi kurdu.
David Einhorn, 1996'da 1 milyon dolarla başladığı, kısa-uzun vadeli değer yönelimli Hedge Fonu olan Greenlight Capital'ın başkanı. Einhorn ise kendi reasürörünü 2004'te başlattı, ve bir yıl sonra da sigorta yaptırdı.
Dan Loeb reasürörü Einhorn gibi Hedge Fonu'nun kapitalini arttırmak için seçti. Reasürörlere, sigorta yaptıranlardan geçen riski kendilerine transfer ettikleri için bir reasüre ücreti ödeniyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için Insider Monkey'deki What do Dan Loeb and David Einhorn Have in Common? yazımıza göz gezdirebilirsiniz.