Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Monday, September 05, 2011

Ron Paul: Altın Standardı ve Altın ve Gümüş Yatırımları

Ron Paul uzun vadeli altın standardını savunan ve kişisel olarak altın ve gümüş yatırımları yapan biri. Barron's'da Ron Paul'un yatırım stratejisini Jim McTague yorumladı. Şaşırtıcı olmayan bir biçimde Texas kongre üyesi piyasayı değerli madenlere yaptığı yatırımla alt üst etti.
Barron's'daki makalenin yazarı, gülünç bir şekilde Paul'un "bozuk saat" (bozuk saat bile günde 2 kez saati doğru gösterir) yatırım stratejisinin "sonunda karşılığını verdiğini" iddia etti.
Peki durum gerçekten de böyle miydi? Ron Paul sadece şanslı bir yatırımcı olduğu için mi böyle yüksek marjlarda kâr etti?
Gerçek şu ki Ron Paul son yıllardaki neredeyse tüm ekonomik gelişmeleri ön görmeyi başardı. Bu yaklaşımlarıyla da borsa ortalamalarını ezip geçti. Acaba Jim McTague, altının son 10 yılda boğa piyasasında olduğundan ve Ron Paul'un emlak kredisi çöküşünü, doların düşüşünü ve en aşikâr olan; değerli madenlerin kıymetlenişini önceden gördüğünden haberdar mıydı?
Paul'un en son finansal açıklamalarına göre, Paul altın madeni hisselerinde 1.6 milyon dolar ve 3.5 milyon dolar arasında bir yatırıma sahip.
Peter Schiff, theStreet.com'da yazar, Jim McTague'ın Ron Paul ile ilgili yazdığı yazıdan sonra, Paul'un bilgece öngörülerini anladığını ve bu "bozuk saat" stratejisinin(!) son yıllardaki yükselen getirilerini kavradığını söyledi.
Schiff'e göre Ron Paul'un üst 10 hissesinin son 10 yıl kaydı olan 8'inin %600 kâr ettiğini söyledi (aynı dönemde S&P %3 zararda).
Ron Paul'un "bozuk saat"(!) stratejisi ile ilgili detaylı bilgiye Insider Monkey'deki Ron Paul: Gold Standard and Gold and Silver Investments yazımızdan ulaşabilirsiniz.