Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Wednesday, September 14, 2011

Hedge Fonlarının İsviçre Frankı Tavan Döviz Kuru Oranı ile İlgili Düşünceleri

İsviçre merkez bankası Euro:İsviçre Frankı döviz kuru oranının tavanını 1.2 olarak ayarladı. Geçtiğimiz hafta alınan bu karardan beri, İsviçre Frankı Euro karşısında %10 değer kaybetti ve kur oranı 1.2'nin çok az üstünde. Ticaret yapan bazılarına göre son oran 1.2157 idi, bu da İsviçre merkez bankasının yatırımcıların Frank'a olan talebini karşılamak zorunda olduğunu gösteriyor.
Hedge Fonu yöneticileri İsviçre merkez bankasının ülkeye büyük miktarlarda para girişini engellemeye çalıştığını düşünüyor; fakat bunu yaparken zorlanıyor. Bazı yatırımcılar İsviçre Frankı'nın yükselişinden dolayı yabancı mallar alarak kâr etmeyi düşünüyor. Eğer İsviçre merkez bankasının plânı önümüzdeki 6 ay içinde başarılı olmazsa, yatırımcılar Euro'nun Frank karşısında değer kaybedecek olmasından dolayı kâr edecek.
Merk Investments'ın ve Overlay Asset Management'ın konu ile ilgili fikirlerine Insider Monkey'deki Hedge Funds’ Opinions on Swiss Franc Ceiling başlığımızdan ulaşabilirsiniz.