Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Monday, September 12, 2011

Whitney Tilson Bu 11 Hissesini Küçültüyor

Whitney Tilson T2 Partners LLC'nin ve Tilson Mutual Funds'ın kurucusu ve ortak yöneticisi. Whitney Tilson Harvard'da Siyaset Bilimi'nden lisans derecesini aldı ve Harvard Business School'da da işletme masterını (MBA) High Distinction ile yaptı. 1999'da yatırım kariyerine başlamadan önce Whitney Tilson 5 yılını HBS profesörü Michael E. Porter ile birlikte şehirlerdeki ve şehir merkezli şirketlerin birbirleri ile rekabetleri üstünde çalıştı.
Ağustos ayında Whitney Tilson'ın Hedge Fonu T2 Partners, S&P 500'ün %-5.4'lük, Dow'un %-4.0'lük ve Nasdaq'ın %-6.4'lük düşüşüne karşılık %13.7 düştü. Şirketteki önemli iyi gelişmelere rağmen, portföy kötü duruma geldi. Öte yandan Tilson'ın kısa seçimleri iyi iş çıkardı.
Tilson'ın daha ucuza alacağını düşünerek pozisyonunu küçülttüğü 11 hisseye ulaşmak için Insider Monkey'deki Whitney Tilson Is Shorting These 11 Stocks başlığımıza uğrayabilirsiniz.