Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Monday, September 12, 2011

Kraft 2012'de İkiye Ayrılmayı Planlıyor

Geçtiğimiz ay, Kraft 2012'nin sonuna kadar iki farklı şirkete ayrılmayı planladığını söyledi: bunlardan birisi hızlı büyüyen atıştırmalık, abur cubur işinde olacak olan Oreo kurabiyeleri ve Cadbury şekerleri, diğeri ise daha yavaş büyüyen Maxwell House kahvecisi ve Kraft Peynirleri ile birlikte North American market zinciri işinde olacak.
Wall Street Journal'a göre, Kraft'ın CEO'su Irene Rosenfeld, çarşamba günkü Barclays Capital yatırımcı konferansında Kraft'ın bu ikiye bölünme kararının tamamen doğru olduğunu; çünkü Kraft markalı işlerin performansının tüm dünyada arttığını söyledi. Kraft farklı büyüme profilli iki şirkete ayrılarak, abur cubur şirketiyle denizler aşırı büyümeyi ve market işiyle de nakit akışını sağlayabilir.
KFT'de takip ettiğimiz 300'den fazla fon arasında en yüksek hisse payına sahip iki kişi Warren Buffett ve Bill Ackman. Kraft'ın bölünme açıklamasından önce Buffett payını azalttı. Nelson Peltz’s Trian Partners ise ikinci çeyrek sırasında mükemmel bir zamanlamayla KFT'de 600 milyon dolarlık pozisyon açtı.
Konuyla ilgili detaylı bilgiye ve tüm makaleye ulaşmak için sizi Insider Monkey'deki Kraft Plans to Split-Up by 2012 yazımıza bekliyoruz.