Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Monday, September 19, 2011

Bill Ackman'ın Döviz Ticaretinde Sınırı Yok

Bill Ackman Çin ve Hong Kong para birimlerinin değerinin gerekenden az olduğunu ve onların enflasyonla para birimlerinin değerini yükselterek savaşacağını düşünüyor. Biz Çinlilerin enflasyonu çok fazla umursadıklarını düşünmüyoruz. Eğer dünyada enflasyonu umursayan bir ülke varsa o da Almanya, Çin, Hong Kong ya da Amerika değil. Birkaç hafta önce Brezilya faiz oranlarını düşürünce insanlar şaşırmıştı. Türkiye de aynı şeyi 2 aydan az bir süre önce yapmıştı. İsviçre de parasının daha fazla değer kazanmasına izin vermedi. Bu bir para birimi savaşlarının başlangıcı ve Hong Kong'un da kolayca pes edeceğini düşünmüyoruz. Yine de iş para birimi ticaretine gelince bize ya da kimseye güvenmemeniz lazım. Bizler usta değiliz ama Bill Ackman da değil.
Detaylı bilgi için sizi Insider Monkey'deki Bill Ackman Has No Edge Whatsoever in Currency Trading yazımıza davet ediyoruz.