Thoughts and Observations on Turkish Economy and financial markets. Turkiye Ekonomisi, Borsa, Dolar, Altin, Faiz, Teknik Analiz, Grafik, Hisse Senetleri...

Friday, April 02, 2010

Açık Arttırma Nedir ?

Açık Arttırma Nedir sorusuna cevap ariyorsaniz dogru adrese geldiniz. Turkcede muzayede olarak da bilinen bu konu hakkinda Açık Artırma Nedir baslikli yazidan detayli bilgi edinedilirsiniz. Bir paragraf aktariyorum:

"Yukardaki açıklamalarda görüldüğü üzere, açık artırmanın temelde tek bir anlamı vardır. Fakat farklı versiyonları mevcuttur. Günümüzde maddi veya manevi birçok materyal açık artırma yöntemleriyle sürekli el değiştirmektedir. Örneğin İnternette birçok alışveriş sitesinde bu yöntemle satış yapılmaktadır. Satışı yapılan şey; bazen eski bir para, bazen ünlü bir futbolcunun forması, bazen de tarihi eser olabilmektedir. Bu tür manevi değeri olan materyallerin değeri sadece talep eden tarafından belirlenmektedir. Açık artırmada fiyatı belirleyen; talep eden tarafından satılan şeye biçilen değerden ibarettir. Alan kişinin gözünde o ürünün ederidir. Alınan şey, kişiye fayda sağlamasa bile manevi açıdan tatmin yaratmakta ve bu yüzden talep edilmektedir."